Mörk Kantarellsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Perfekt svampsås som passar bra till viltkött.

Ingredienser

  • 2 l färska kantareller
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 3 msk kalvfond
  • 2 ½ msk balsamvinäger
  • 2 msk smör
  • 1 ½ msk potatismjöl
  • 1 msk olivolja
  • ½ krm vitpeppar
  • Salt
  • Instruktioner

    Rensa kantarellerna, stek sedan i smöret. Krydda med vitpeppar och salt. Häll inte av vätskan som svamparna släpper ifrån sig utan låt den koka in i svamparna. När svampen är gyllenbrun häller du över i en kastrull och blandar om tillsammans med grädde, vinäger, fond och olivolja. Tillsätt potatismjölet ifall du vill ha en tjockare konsistens.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben