Mörk tryffel

God tryffel som innehåller Dansukker flor med chokladsmak, många oilka förslag på smaksättningar och garnering!

Ingredienser

  • Mörk tryffel
  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g mörk choklad
  • 3 msk Dansukker flor med chokladsmak
  • Förslag på smaksättning
  • 1/2 g saffran eller
  • 1 tsk Dansukker vaniljsocker eller
  • 2 msk likör eller
  • Garnering
  • Att doppa i/rulla i
  • Smält choklad
  • Flor med chokladsmak
  • Instruktioner

    1. Tryffeln: Blanda grädden, sockret och önskad smaksättning i en kastrull och koka i 2 minuter. Bryt chokladen i små bitar och rör ner i grädden. Rör tills all choklad smällt. Häll upp smeten i en oljad form och ställ i kylskåp för att bli fast. Stjälp upp och skär ut fyrkantiga bitar eller rulla runda kulor.
    2. Garnering: Doppa i eller rulla i något av alternativen.
    3. Smeten kan även hällas i en spritspåse och spritsas ut i formar.
    4. Fler förslag på smaksättningar: 2 msk balsamvinäger eller 2 krm mald kanel eller 1 krm mald kryddpeppar eller 1 krm malda nejlikor eller 1 krm finmald svartpeppar eller 25 g violpastiller
    5. Fler förslag på garnering: Florsocker Råsocker Strösocker som t ex smaksatts med rivet apelsinskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Chokladprovningar
    Vill du bjuda dina vänner på något annorlunda? En chokladprovning p...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben