Mörkt filbröd

Tid: 2 timmar 30 minuter

Detta recept finns säkert överallt men vill för egen del ha in det i mina recept för framtiden!

Ingredienser

  • 2 dl grahamsmjöl
  • 3 dl rågsikt
  • 2 ½ dl havrekross
  • 1 2/3 dl vetekli
  • 1 1/3 dl grovt rågmjöl
  • 2 ½ dl vetegroddar
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 4 tsk bikarbonat
  • 1 1/2 dl mörk sirap
  • 1 l lättfil
  • Instruktioner

    Blanda först allt torrt. Rör sedan ner 1 1/2 dl mörk sirap samt filmjölken. Häll över i 2 st smorda 2 liters formar. 175° ugn i 2 timmar

    Liknande recept

    4.6
    1 h
    1
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben