Underbart god och ganska så snabblagad rätt. Blev bjuden på denna gratäng av en arbetskamrat för en del år sedan. Smakar underbart.
Ingredienser
5-6 potatisar
1 gul lök
1 liten burk majs
1 paket bacon
Salt
Svartpeppar
2 påsar Blå Bands bearnaissås
Vatten
Instruktioner
Skala och skiva potatisen i stavar. Skär eller klipp baconpaketet mitt av i 2 delar. Skiva och hacka löken.
Öppna en burk majs och häll bort spadet. Förkoka potatisen i cirka 5 minuter i lite lättsaltat vatten. Under tiden potatisen kokar, så bryner du baconet lätt.
Smörj en eldfast gratängform. Lägg den förkokta potatisen i botten, strö över lök och majs och fördela baconskivorna jämt över rätten. Lägg till sist ett tunt lager potatis överst.
Sås:
Koka upp bearnaissåsen enligt instruktioner på paketet. Slå såsen över hela rätten. Sätt in i ugnen 225 grader i cirka 30 minuter.