Monikas potatisgratäng med bacon och majs

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme

Underbart god och ganska så snabblagad rätt. Blev bjuden på denna gratäng av en arbetskamrat för en del år sedan. Smakar underbart.

Ingredienser

  • 5-6 potatisar
  • 1 gul lök
  • 1 liten burk majs
  • 1 paket bacon
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 påsar Blå Bands bearnaissås
  • Vatten
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva potatisen i stavar. Skär eller klipp baconpaketet mitt av i 2 delar. Skiva och hacka löken.
    2. Öppna en burk majs och häll bort spadet. Förkoka potatisen i cirka 5 minuter i lite lättsaltat vatten. Under tiden potatisen kokar, så bryner du baconet lätt.
    3. Smörj en eldfast gratängform. Lägg den förkokta potatisen i botten, strö över lök och majs och fördela baconskivorna jämt över rätten. Lägg till sist ett tunt lager potatis överst.
    4. Sås: Koka upp bearnaissåsen enligt instruktioner på paketet. Slå såsen över hela rätten. Sätt in i ugnen 225 grader i cirka 30 minuter.
    5. Servera en grönsallad till. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben