Monkans räkor med vitlök

Serverar: 4 portioner

Ett egenkomponerat recept som ofta äts hos oss då det går otroligt fort att tillaga, är supergott samt är lite festligt.

Ingredienser

  • 2 burkar skalade räkor (plastburkar)
  • 2 medelstora röda paprikor
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • ca 2 msk chilisås (Heinz)
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • Chilipulver
  • Salt
  • Maizenaredning ljus
  • Instruktioner

    1. Skär paprikan i strimlor och fräs tillsammans med pressad vitlök i en stekpanna. Paprikan ska bara bli mjuk, inte stekt. Häll på grädden, rör i chilisåsen och krydda med chilipulver och salt efter smak. Red av med en toppredning eller Maizenas redning till en lite fylligare konstistens. Sist läggs räkorna i, men de får inte koka, då blir de sega. De ska endast bli varma.
    2. Allra godast är färsk pasta till detta men det är också gott med ris, gärna jasminris.
    3. Servera ett glas rött och sallad till och eventuellt ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben