Mor Marias äppelfavorit

Serverar: 1 portioner

Ännu ett recept från Allt om Mats äppelkakstävling!

Ingredienser

  • Fyllning
  • 5 medelstora äpplen, ca 625 g
  • 1 msk smör
  • 2 msk flytande honung
  • Pajsmet
  • 125 g smör
  • 1 stort ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 ½ dl socker
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Fyllning: Skala, kärna ur och grovriv äpplena. Bryn äppelrivet i smör och honung tills de mjuknat. Bred ut äppelrivet i botten av en pajform i porslin, 25 cm i diameter.
    3. Pajsmet: Smält smöret och låt det svalna. Vispa upp ägget med en gaffel. Blanda ihop mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Blanda mjölblandningen med det lättvispade ägget och det smälta smöret.
    4. Fördela smeten ovanpå äpplena. Jämna till ytan med en kniv. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Servera gärna vispad grädde eller vaniljsås till.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (1)

    mammakavat 6 september 2008

    SUPER GOOOD !!!! HADE BESTÄMT MEJ FÖR ATT HITTA NÅGOT EXTRA ATT KÄKA EFTER SILLEN IDAG. DET BLEV SUCCE' INGREDIENSER SOM MAN KAN HITTA ÄVEN HÄR I KANADA. ETT RECEPT SOM JAG KOMMER ATT SKICKA TILL MINA " BARN" !! TUSEN TACK!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben