Ännu ett recept från Allt om Mats äppelkakstävling!
Ingredienser
Fyllning
5 medelstora äpplen, ca 625 g
1 msk smör
2 msk flytande honung
Pajsmet
125 g smör
1 stort ägg
3 dl vetemjöl
2 ½ dl socker
1 ½ tsk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°.
Fyllning: Skala, kärna ur och grovriv äpplena. Bryn äppelrivet i smör och honung tills de mjuknat. Bred ut äppelrivet i botten av en pajform i porslin, 25 cm i diameter.
Pajsmet: Smält smöret och låt det svalna. Vispa upp ägget med en gaffel. Blanda ihop mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Blanda mjölblandningen med det lättvispade ägget och det smälta smöret.
Fördela smeten ovanpå äpplena. Jämna till ytan med en kniv. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Servera gärna vispad grädde eller vaniljsås till.
SUPER GOOOD !!!!
HADE BESTÄMT MEJ FÖR ATT HITTA NÅGOT EXTRA ATT KÄKA EFTER SILLEN IDAG.
DET BLEV SUCCE'
INGREDIENSER SOM MAN KAN HITTA ÄVEN HÄR I KANADA.
ETT RECEPT SOM JAG KOMMER ATT SKICKA TILL MINA " BARN" !!
TUSEN TACK!
SUPER GOOOD !!!! HADE BESTÄMT MEJ FÖR ATT HITTA NÅGOT EXTRA ATT KÄKA EFTER SILLEN IDAG. DET BLEV SUCCE' INGREDIENSER SOM MAN KAN HITTA ÄVEN HÄR I KANADA. ETT RECEPT SOM JAG KOMMER ATT SKICKA TILL MINA " BARN" !! TUSEN TACK!