Morfars honunsspjäll med spetskålssallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

Har inte själv tillagat den än.

Ingredienser

  • 1 1/2 kg tjocka revbensspjäll i bitar
  • Flingsalt
  • Marinad
  • 1 dl honung
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3 dl färskpressad apelsinjuice
  • 4 msk kinesisk olja
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1-2 tsk malda nejlikor
  • Kålsallad
  • 250 g sommarkål / spetskål
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2msk honung
  • 1/2 dl olja
  • 1 1/2msk vinäger
  • 1/2 dl hackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienserna till marinaden med 1 1/2 tsk salt och 2 krm peppar i dubbla plastpåsar. Lägg i spjällen och låt marinera medan du gör kållsalladen.
    2. Strimla kålen. Blanda med en 1/2 tsk salt. Låt dra i ungefär 30 minuter i en skål. Skölj av kålen i durkslag och krama ut vätskan. Skala och pressa vitlöken.
    3. Vispa samman senap,honung,pressad vitlök,olja och vinäger. Häll detta på salladen. Vänd ner persilja strax före servering. Häll av marinaden men spara den.
    4. Lägg spjällen med bensidan upp på bakplåtspapper på en plåt. Grilla dem mitt i ugnen ca 1 1/2 timme. Vänd dem efter halva tiden. Pensla då och då med marinaden. Dela spjällen och strö över flingsalt.
    5. Koka samman resten av marinaden till en trögflytande konsistens. Häll den över spjällen vid servering.
    6. Servera spjällen med kålsallad och potatis.

    Liknande recept

    4.2
    1 h 30 min
    30
    2
    4.7
    1 h 30 min
    32
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben