Mormor Gullans inlagda sill

Serverar: 4-6 portioner

All mat mormor lagade var alltid ljuvlig, hon var känd av många i Göteborg, för hennes goda mat och bakning. Jag hittade detta recept, i min mammas gamla kokbok. Har precis lagt in sillen, för att ha till midsommar, då varken min man eller jag tycker om matjesill.

Ingredienser

  • 2 brk inläggningssill (sköljda)
  • Lag
  • 3 citroner, saften bara
  • 3 dl socker
  • 2 msk hackad dill
  • 1 liten skivad gul lök
  • 10 krossade kryddpepparkorn
  • 2 små skivade moroter
  • 1 liten skivad purjolök även det gröna
  • Instruktioner

    1. Skär sillen i lagom stora bitar. Blanda alla ingridienserna till lagen.
    2. I en trevlig kruka, lägger man först lite av lagen, sen varvar man sill med lagern, överst skall det vara lite av lagern.
    3. Låt stå på kall ställe, minst två dygn.
    4. Gott med snaps till och knäckebröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben