Mormor Hildurs chokladkaka

Tid: 40 minuter

En ganska söt men underbart god chokladkaka på ett gammalt recept.

Ingredienser

  • 1 dl smält smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk kakao
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Garnering
  • 1 msk smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk vaniljsocker
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det smälta smöret och mjölken. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Arbeta ner mjölblandningen. Rör smeten jämn och slät. Smörj och mjöla en slät , rund form. Häll smeten i formen och bred ut den jämnt. Grädda kakan i 200 grader i 35-40 minuter.
    2. Koka mjölk, smör, vaniljsocker och strösocker i en panna i ca. 4 minuter och rör i massan hela tiden. När kakan är färdig, ta en sked och dränk in den varma kakan med blandningen. Pudra sen kakan med lite florsocker.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (4)

    Annabutcher 15 maj 2009

    Chokladkaka

    beca 15 maj 2009

    Ville gärna baka denna kakan men det står inte hur många ägg det ska vara. Mvh Carin

    beca 20 maj 2009

    Hej Nu har jag bakat din kaka och den var jättegod. Jag delade den som till tårta och hällde garneringen på bottnarna och lade ihop den igen. Smaskens! Mvh Cederlund

    mafia 16 juli 2009

    Jag delade kakan också och bredde ut halva röran där och halva ovanpå. Jättegott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben