Mormors chokladkaka

Serverar: 10 portioner

Min mamma brukar göra den här varje jul, men bara då. Den är jättegod och kan frysas in, den behåller sin saftighet ändå.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 150 g smör, går EJ att byta ut mot margarin
  • 3/4 dl kall mjölk
  • 3/4 kokande vatten
  • Instruktioner

    1. Rör ägg och socker pösigt och rör sedan ihop det tillsammans med smöret, som inte ska vara smält. Rör sedan ihop de torra ingredienserna tillsammans med smörsmeten, häll på den kalla mjölken som rörs ner och sist det kokande vattnet som också det rörs ner i smeten.
    2. Häll sedan smeten i en bröad och smörad form och grädda på 150 grader i ca 45-60 minuter, beroende på ugnen, men kakan ska vara torr när den tas ut.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben