Mormors chokladkaka

Serverar: 1 portioner

Denna kaka var mormors trumfkort. Med smak av mycket choklad och lätt att göra.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ½ msk kakaopulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 100 g smält smör
  • 1 ½ dl mjölk
  • ½ dl kokosflingor till garnering
  • Kräm
  • 40 g smör
  • ¾ dl mjölk
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk kakaopulver
  • 1 tsk mjöl
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker och rör ner det växelvis med det smälta smöret och mjölken. Grädda kakan i 175 graders ugnsvärme i ca 30 minuter. Under tiden kakan kallnar blandar man ingredienserna till krämen i en kastrull. Sjud sakat tills krämen tjocknat något och bred ut den över kakan. Stör kokosflingor över.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben