Mormors fisk i ugn

Serverar: 4-6 portioner

Enkel och smidig vardagsmat, då allt är allt i ett gratäng.

Ingredienser

  • 4,5 dl ris (vanligt)
  • 1,5 tsk salt
  • 2 otinade fiskblock tex. torsk
  • 9 dl vatten
  • Margarin att smörja formen med
  • 2 påsar hollandaisesås
  • Instruktioner

    1. Ugn:175 grader.
    2. Smörj en eldfast stor form med margarin. Häll i riset och saltet blanda om. Lägg fiskblocken ovanpå riset och salta lätt. Häll över 9 dl vatten och låt formen stå i ugnen ca. 10-15 minuter.
    3. Gör i ordning hollandaisesåsen enligt anvisning på förpackningen. Häll över anrättningen och låt den stå i ugnen ytterligare 15 minuter i 200 grader.
    4. Man kan piffa upp rätten med bladspenat, under såsen eller tomatskivor på.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3
    4.3
    1 h
    2-3
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben