Mormors inlagda krisp gurka

Krispigare och godare inlagd gurka finns inte, lite baltigt men värt besväret.

Ingredienser

  • 2 kg gurka (typ Västeråsgurka)
  • 9 dl 12% ättika
  • 1 kg strösocker
  • 1/2 dl salt
  • 1 msk gult senapsfrö
  • 1 msk brunt senapsfrö
  • 2 lagerblad
  • Dillkronor
  • Pepparrot
  • Instruktioner

    1. Skiva gurkan och lägg den i en stor bytta eller hink. koka lagen med alla ingredienser förutom pepparroten.
    2. Slå den heta lagen över gurkorna och låt den svalna. Häll av lagen och koka upp den igen och slå över gurkorna och låt svalna. Gör sedan om momentet en tredje gång.
    3. Lägg sedan gurkorna i glasburkar och häll över lagen så det täcker och lägg sist på några pepparrotsbitar överst. Sätt på tätslutande lock och förvara svalt.
    4. Helt underbar gurka till både smörgåsar och mat.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    vanillalover 6 oktober 2009

    KALAS-GOA!! Högsta betyg ger jag. Älskar när dom är sådär "krisp-sega"

    gnoaga 7 augusti 2010

    9 dl 12% ättika? Inget vatten?

    pion8171 9 augusti 2010

    Tack för ett kanon bra recept! Rekomenderar den verkligen :)

    mormorx3 29 augusti 2012

    Jättegott!! Tog lite tid men värt besväret. Blir många fler gånger...

    Inger Öberg 23 juli 2018

    Hej igen! Mormors inlagda krisp gurka hette receptet som jag tidigare frågade om dess riktighet - inte mormors smörgåsgurka. Mvh Inger Öberg

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben