Mormors kålpudding

Hittade detta bland mormors recept :)

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 700 g vitkål
  • ½ -1 dl ströbröd
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • Smör
  • Sirap
  • Salt
  • Peppar
  • Soja
  • Instruktioner

    Rör ner ströbrödet i grädden, salta och peppra (ganska mycket), låt det stå och svälla en stund, fräs färsen, salta och peppra den också. Strimla kålen och fräs den mjuk i smör, salta och häll på lite sirap och soja. Tillsätt ströbrödssmeten i färsen. Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form. Lägg färsröran över och toppa med resten av kålen. Grädda i ca 30 minuter i 200 grader.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    6-8
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben