Morot & Solrosbröd i långpanna

Tid: 2 timmar 30 minuter

Ett bröd som är enkelt att göra och är gott!

Ingredienser

  • 2 rivna morötter
  • 1 dl solroskärnor
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 dl olivolja
  • 12 dl vetemjöl eller special vetemjöl
  • 1 tsk brödkrydda
  • Instruktioner

    1. Använd en assistent.
    2. Häll upp vattnet och lägg i jästen, se till så den löser upp sig. Blanda i salt, brödkrydda och olivolja. Bland i mjölet, rivna morötterna och solroskärnorna, spara lite till utbakningen.
    3. Kör ca 5 min med assistenten.
    4. Låt degen jäsa i 1 timme.
    5. Baka ut degen i 2 långpannor. Täck över och jäs i ytterligare 1 timme.
    6. Sätt ugnen på 200 grader, grädda tills brödet får färg, ca 15-30 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pihal 13 november 2011

    Mums, detta var verkligen ett jättebra recept som jag kommer att göra fler gånger. En klar 5:a från mig.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben