Solrosbröd med morot

Tid: 1 timme

Ännu ett recept av min duktiga dotter. Enkel, god och nyttig limpa.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 morot, finriven
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • Ca 6 dl specialvetemjöl
  • Instruktioner

    1. Lös jästen i lite av vattnet och rör i resten av vattnet. Tillsätt salt, solrosfrön och blanda ner den finrivna moroten.
    2. Arbeta in rågmjölet och därefter vetemjölet tills degen släpper i bunken. Jäs under duk i 45 minuter. Ta upp degen och knåda den på bakbord. Forma till en limpa och lägg i smord form. Sätt ugnen på 225 grader samt jäs i ytterligare 30 minuter.
    3. Pensla limpan försiktigt med lite ljummet vatten och strö på solroskärnor. Grädda i 25-30 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben