Morots- och broccolilasagne

Serverar: 4 portioner

Färska lasagneplattor, nyttiga grönsaker och keso ger denna vegetariska lasagne milda fina smaker och snabbt går det.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 200 g morötter
  • 2 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk torkad basilika
  • 2 dl crème fraiche
  • Salt
  • 250 g broccoli
  • 200 g färska lasagneplattor
  • 500 g keso naturell
  • Servering
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Hacka löken fint. Skala och riv morötterna grovt. Fräs löken mjuk i olivolja i en kastrull. Låt morötterna fräsa med några minuter.
    3. Häll i tomatkross och koka ca 15 minuter. Rör ner socker, basilika och crème fraiche. Smaka av med salt. Skär broccolin i skivor.
    4. Varva tomatsås, broccoli, lasagneplattor och keso i en smord ugnsform. Börja med tomatsås och avsluta med tomatsås och keso.
    5. Grädda lasagnen mitt i ugnen ca 30 minuter. Servera med en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben