Morots- och bulgursallad

Serverar: 4 portioner

Kombinationen av de halvmjuka morötterna, den lite söta rödlöken och de krispiga nötterna är himmelskt. 317 kalorier per portion 13 g fett 6 g protein 41 g kolhydrater

Ingredienser

  • 2 dl bulgur
  • 500 g morötter, gärna babymorötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 rödlök
  • 4 msk färskpressad citronjuice
  • 2 msk färskpressad apelsinjuice
  • 1 krm chiliflakes
  • ½ dl russin, gärna gula
  • ½ tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 1 kruka persilja
  • ½ dl hackade nötter, tex. hasselnöt och sötmandel
  • Instruktioner

    1. Koka bulguren enligt anvisning på förpackningen. Fräs morötterna försiktigt i oljan ca 5 minuter. Skala och strimla löken, låt fräsa med 1 minut.
    2. Tillsätt citron- och apelsinjuice, chiliflakes, russin, salt och peppar. Låt stå på värmen tills morötterna mjuknat men fortfarande är rejält krispiga. Plocka och hacka persiljan. Tillsätt den till bulguren. Strö över nötterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben