Morots- och halloumibiffar

Serverar: 8 portioner

Väldigt goda biffar som sätter färg på tallriken. De kan också stekas i mer olja i en stekpanna.

Ingredienser

  • 250 g morötter
  • 1 halloumi, 200 g
  • 2 ägg
  • 3/4 dl ströbröd
  • 1 tsk chiliflakes
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olja
  • Servering
  • Bulgur
  • Hummus
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Skala morötterna. Riv morötter och halloumi grovt på ett rivjärn. Blanda morötter, halloumi, ägg, ströbröd, chiliflakes och 1 krm svartpeppar i en skål. Smaka eventuellt av med salt.
    3. Forma till 8 biffar med oljade händer och lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja på båda sidor.
    4. Ställ in mitt i ugnen 15-20 minuter, tills de får fin färg. Servera gärna biffarna med bulgur, hummus och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben