Morots- och ingefärssoppa med linser och tofu
Serverar:
8 portioner
En god vegetarisk soppa.
Ingredienser
500 g morötter
50 g ingefära
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
4 dl mjölk
3 msk grönsaksfond
10 cm purjolök
300 g tofu
1 dl kokta linser
Servering
Bröd
Instruktioner
Skala morötterna, ingefäran och vitlöken. Skär morötterna i mindre bitar, riv ingefäran och hacka vitlöken.
Fräs det skurna och ingefäran i oljan i en kastrull. Blanda ner 4 dl vatten, mjölk och fond och låt koka tills allt är mjukt. Mixa soppan slät.
Skiva purjon mycket tunt och tärna tofun. Häll av linserna, skölj dem och låt rinna av. Blanda purjolök, tofu och linser och servera i soppan.
Servera med bröd.
Liknande recept
Purjo- och potatissoppa med röda linser och korvslantar
4.5
40 min
4
2
Fisk i ugn med ris och linser
1 h
4
Kokta linser
30 min
4
Linser med svamp och rötter
1
45 min
2
Paj med små linser, fetaost och broccoli
4-6
Sri Lanka curry kyckling med linser
5
30 min
2-4
Revbensspjäll på rotsaksbädd och röda linser med pesto.
20 min
5
Morots- och mandeltårta, glutenfri, laktosfri
4.4
2 h
20
5
Frukostbullar med linser och linfrön
4
1 h 30 min
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!