Morots- och ingefärssoppa med linser och tofu

Serverar: 8 portioner

En god vegetarisk soppa.

Ingredienser

  • 500 g morötter
  • 50 g ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 4 dl mjölk
  • 3 msk grönsaksfond
  • 10 cm purjolök
  • 300 g tofu
  • 1 dl kokta linser
  • Servering
  • Bröd
  • Instruktioner

    1. Skala morötterna, ingefäran och vitlöken. Skär morötterna i mindre bitar, riv ingefäran och hacka vitlöken.
    2. Fräs det skurna och ingefäran i oljan i en kastrull. Blanda ner 4 dl vatten, mjölk och fond och låt koka tills allt är mjukt. Mixa soppan slät.
    3. Skiva purjon mycket tunt och tärna tofun. Häll av linserna, skölj dem och låt rinna av. Blanda purjolök, tofu och linser och servera i soppan.
    4. Servera med bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben