Morots- och pumpascones

Serverar: 4 portioner

Dinkelmjöl, morötter och pumpakärnor gör dessa scones lite nyttigare än originalet. Lyxigt värre! Servera dem nygräddade, gärna med smör och en god marmelad.

Ingredienser

  • 6 dl siktat dinkelmjöl
  • 2 dl grovrivna morötter
  • 2 dl pumpakärnor
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 3 dl yoghurt med smak av honung
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Blanda mjöl, rivna morötter, pumpakärnor, salt och bakpulver i en bunke. Fördela smöret i mjölet till en smulig massa. Tillsätt yoghurten. Arbeta snabbt ihop till en kladdig deg.
    3. Dela degen i fyra delar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Platta med mjölad hand ut varje del till en rund kaka, ca 15 cm i diameter. Skåra varje kaka korsvis i fyra delar.
    4. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
    5. Servera nygräddade, gärna med smör och en god marmelad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben