Dinkelmjöl, morötter och pumpakärnor gör dessa scones lite nyttigare än originalet. Lyxigt värre!
Servera dem nygräddade, gärna med smör och en god marmelad.
Ingredienser
6 dl siktat dinkelmjöl
2 dl grovrivna morötter
2 dl pumpakärnor
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
100 g smör
3 dl yoghurt med smak av honung
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Blanda mjöl, rivna morötter, pumpakärnor, salt och bakpulver i en bunke. Fördela smöret i mjölet till en smulig massa. Tillsätt yoghurten. Arbeta snabbt ihop till en kladdig deg.
- Dela degen i fyra delar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Platta med mjölad hand ut varje del till en rund kaka, ca 15 cm i diameter. Skåra varje kaka korsvis i fyra delar.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
- Servera nygräddade, gärna med smör och en god marmelad.
Liknande recept
Kommentarer (0)