Dippen blir extra god tack vare morötterna som rostas i ugnen och får en koncentrerad smak. Denna dipp passar som tillbehör till huvudrätt, som tillbehör till förrätt eller som topping till drinktilltuggen.
Ingredienser
4 stora morötter
10 vitlöksklyftor
2-3 msk olivolja till rostning
3-4 msk olivolja till dippen
1 tsk flingsalt
1 dl turkisk yoghurt
1 msk finhackad persilja
1-2 tsk färskpressad citronsaft
Salt
Peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och skär morötterna i bitar. Lägg dem och oskalade vitlöksklyftor på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper. Ringla över oljan och salta. Rosta i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter, eller tills de blivit mjuka. Rör om 1-2 gånger under tiden.
- Ta bort och kasta vitlöksskalen. Mixa morötter och vitlök till en puré. Blanda i yoghurt, persilja och citronsaft. Blanda i oljan, lite i taget. Smaka av med salt och peppar. Låt kallna.
Liknande recept
Kommentarer (0)