Morots- och vitlöksdipp

Serverar: 4-6 portioner

Dippen blir extra god tack vare morötterna som rostas i ugnen och får en koncentrerad smak. Denna dipp passar som tillbehör till huvudrätt, som tillbehör till förrätt eller som topping till drinktilltuggen.

Ingredienser

  • 4 stora morötter
  • 10 vitlöksklyftor
  • 2-3 msk olivolja till rostning
  • 3-4 msk olivolja till dippen
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1-2 tsk färskpressad citronsaft
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala och skär morötterna i bitar. Lägg dem och oskalade vitlöksklyftor på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper. Ringla över oljan och salta. Rosta i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter, eller tills de blivit mjuka. Rör om 1-2 gånger under tiden.
    3. Ta bort och kasta vitlöksskalen. Mixa morötter och vitlök till en puré. Blanda i yoghurt, persilja och citronsaft. Blanda i oljan, lite i taget. Smaka av med salt och peppar. Låt kallna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben