Morotsbiffar med hirssallad

Serverar: 4 portioner

Saftiga vegobiffar med härlig hirssallad 443 kalorier per portion

Ingredienser

  • 300 g morötter
  • 300 g rotselleri
  • ½ purjolök
  • 2 msk vatten
  • 2 msk curry
  • 1,5 tsk salt
  • 2 ägg
  • 1 dl sojamjöl
  • 3 msk rapsolja
  • 2 dl hirs
  • 1 salladshuvud
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • Instruktioner

    1. Skala och grovriv morötter och rotsellerin. Snitta purjolöken på längden och skölj noga, strimla den fint.
    2. Spara 1 dl riven morot till hirssalladen. Fräs morötter, rotselleri, purjolök, curry och salt i vattnet 3 minuter tills det mjuknar.
    3. Lägg fräset i en stor skål. Tillsätt ägg och sojamjöl till fräset. Forma till biffar och stek dem frasiga i oljan 2 minuter per sida.
    4. Koka hirsen 10 minuter i saltat vatten, häll av och skölj i kallt vatten, låt rinna av i en sil. Ansa och skölj salladen, tillsätt det sparade morotsrivet och hirsen, blanda.
    5. Servera med biffarna och en klick turkisk yoghurt.

    Liknande recept

    3
    20 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben