Saftiga vegobiffar med härlig hirssallad
443 kalorier per portion
Ingredienser
300 g morötter
300 g rotselleri
½ purjolök
2 msk vatten
2 msk curry
1,5 tsk salt
2 ägg
1 dl sojamjöl
3 msk rapsolja
2 dl hirs
1 salladshuvud
2 dl turkisk yoghurt
Instruktioner
Skala och grovriv morötter och rotsellerin. Snitta purjolöken på längden och skölj noga, strimla den fint.
Spara 1 dl riven morot till hirssalladen.
Fräs morötter, rotselleri, purjolök, curry och salt i vattnet 3 minuter tills det mjuknar.
Lägg fräset i en stor skål. Tillsätt ägg och sojamjöl till fräset. Forma till biffar och stek dem frasiga i oljan 2 minuter per sida.
Koka hirsen 10 minuter i saltat vatten, häll av och skölj i kallt vatten, låt rinna av i en sil.
Ansa och skölj salladen, tillsätt det sparade morotsrivet och hirsen, blanda.
Servera med biffarna och en klick turkisk yoghurt.