Morotskaka med aprikos och valnötter

Serverar: 30 portioner

Danskt recept.

Ingredienser

  • 350 g smör
  • 2 dl honung
  • 6 msk olja
  • 6 ägg
  • 8 stora morötter
  • 2 citroner
  • 2 dl rostade valnötter
  • 2 dl russin
  • 3 dl aprikosmarmelad
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 180 grader.
    2. Vispa smör, honung, olja och ägg poröst. Riv morötterna och rör dem i. Pressa citronerna och tilsätt saften. Hacka valnötter och russin och rör ner dem i smeten tillsammans med aprikosmarmelad.
    3. Sikta vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Rör om så att allt blir väl blandat.
    4. Smörj en långpanna, ca 30 x 40 cm, och "bröa" pannan med sesamfrön. Häll smeten i pannan och grädda kakan mitt i ugnen ca 45 min eller tills den har fått fin färg. Låt kakan svalna i pannan och skär sedan upp den i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben