Morotslåda

Serverar: 10 portioner

Tid: 2 timmar

Jättegod morotslåda till julbordet.

Ingredienser

  • 2 kg morötter
  • 5 dl risgrynsgröt
  • 3 ägg
  • 0,75 dl ljus sirap
  • 1½ dl grädde
  • 75 g smält smör
  • 1½ tsk salt
  • 0,7 tsk muskotnöt
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • Till ytan
  • Smörklickar
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    1. Skala morötterna och koka dom i lättsaltat vatten, 1 l vatten och 2 tsk salt. Mosa dom med elvisp.
    2. Koka risgrynsgröt enligt förpackningen, ca 2-3 portioner.
    3. Blanda alla ingredienser. Häll i smörad ugnsform. Strö ströbröd över ytan och klicka små smörklickar på överst. Sätt in i mitten av ugnen på 175°, ca 1 timme och 30 minuter.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    10
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben