Morotslåda med sötmandel

Serverar: 4-6 portioner

Gott tillbehör på julbordet.

Ingredienser

  • 1 dl ris
  • 1 dl vatten
  • ½ liter mjölk
  • Margarin eller smör
  • ½ kg morötter
  • 1 dl skållad och hackad sötmandel
  • Salt
  • 1 msk socker
  • 1 msk sirap
  • 2 ägg
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    1. Koka riset i vatten och tillsätt mjölken i små mängder så att konsistensen blir som en lös gröt. Låt gröten kallna. Riv morötterna, vispa äggen och tillsätt dem tillsammans med kryddorna i gröten.
    2. Häll smeten i en ugnsfast form. Strö över ströbröd och klicka över små klickar av margarin/smör. Grädda i 175 grader i ca 1 ½ timme.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben