Morotslåda

Vanlig på julbordet i Finland. Rårivna morötter ger en fräschare smak och luftigare konsistens än kokta, som annars är vanligt att använda!

Ingredienser

  • 2 dl grötris
  • 1 l vatten
  • 750 g rårivna morötter
  • ½ l mjölk
  • 2 ägg
  • Salt
  • sirap
  • Vitpeppar
  • Muskotnöt
  • 1 dl smält avsvalnat smör
  • Instruktioner

    1. Koka riset mjukt i vattnet, häll av ev. överflödigt vatten och tillsätt mjölken och de rårivna morötterna.
    2. Smaksätt, undvik för mycket sirap då morötterna är söta i sig.
    3. Tillsätt de uppvispade äggen och det smälta smöret.
    4. Häll upp i en eller flera formar, gräddningstiden anpassas efter formens storlek 30 min-60 min vid 200 grader.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    10
    1

    Kommentarer (1)

    hnord 12 oktober 2009

    Hej! Den här lådan gjorde jag i dag och det blev jättegott. Bra idé med rårivna morötter.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben