Vanlig på julbordet i Finland. Rårivna morötter ger en fräschare smak och luftigare konsistens än kokta, som annars är vanligt att använda!
Ingredienser
2 dl grötris
1 l vatten
750 g rårivna morötter
½ l mjölk
2 ägg
Salt
sirap
Vitpeppar
Muskotnöt
1 dl smält avsvalnat smör
Instruktioner
- Koka riset mjukt i vattnet, häll av ev. överflödigt vatten och tillsätt mjölken och de rårivna morötterna.
- Smaksätt, undvik för mycket sirap då morötterna är söta i sig.
- Tillsätt de uppvispade äggen och det smälta smöret.
- Häll upp i en eller flera formar, gräddningstiden anpassas efter formens storlek 30 min-60 min vid 200 grader.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Hej! Den här lådan gjorde jag i dag och det blev jättegott. Bra idé med rårivna morötter.