Koka gröt på råris och vatten. Tillsätt mjölken och låt koka i 1 timme.
Späd med grädden när gröten nästan är färdig.
Skala morötterna och dela dom i bitar. Koka dom i 5 - 10 minuter.
Hacka morötterna i små bitar och tillsätt honung, ägg, och salt i gröten.
Häll blandningen i smorda, bröade formar och strö över ströbröd samt klicka över smör.
AAAAAAHHHH!!!!
Porkana laatikuu.. eller hur det nu stavas!
Aldrig någon favorit hos mig på farmors julbord, men den har alltid varit där. HELKUL att hitta den på receptsidan!!!!!!
Efter min älskade frus åsikt väl värt att prova, själv föredrar jag skinkan (och oluta). :D
AAAAAAHHHH!!!! Porkana laatikuu.. eller hur det nu stavas! Aldrig någon favorit hos mig på farmors julbord, men den har alltid varit där. HELKUL att hitta den på receptsidan!!!!!! Efter min älskade frus åsikt väl värt att prova, själv föredrar jag skinkan (och oluta). :D