Morotslimpa med solrosfrön

Serverar: 1 portioner

En saftig och mycket lättbakad limpa. Morötterna ger extra vitaminer och en god smak.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 ½ dl ljummen mjölk
  • ½ dl rapsolja
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 msk solrosfrön
  • 1 fint riven morot
  • 2 dl vetemjöl
  • 7-9 dl rågsikt
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke och lös upp den i den ljumma mjölken. Tillsätt olja, salt, solrosfrön, riven morot, vetemjöl och rågsikt, lite i taget.
    2. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
    3. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Forma degen till en limpa och lägg den i en smörad brödform ca 2 liter.
    4. Skär ca 1 cm djupa, sneda snitt med en vass kniv i brödytan. Strö över lite vetemjöl och låt brödet jäsa under bakduk i 45-60 minuter.
    5. Sätt ugnen på 250 grader.
    6. Sätt in limpan längst ner i ugnen och sänk värmen till 225 grader. Grädda brödet i 20-25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben