Serverar: 2 portioner
Tid: 1 timme 50 minuter
Hälsosamt matbröd och gott.
Lös upp jästen i lite av vattnet. Häll sedan i resten av vattnet. Riv morötterna fint. Tillsätt solrosfrön, kryddor, salt, sirap, olja och de rivna morötterna i jästvattnet. Arbeta in rågsikten och det mesta av vetemjölet. Degen arbetas blank och smidig. Jäses i degbunken cirka 40 minuter. Arbeta degen väl på bakbordet. Forma två bröd och jäs dem i 30 minuter. Pensla bröden med vatten och strö över solrosfrön. Gräddas i nedre delen av ugnen i 200 grader i cirka 40 minuter.
Hur mycket sirap???
jättegott och saftigt bröd
Kanon gott bröd!!!
Jag har också detta recept : Det skall vara 1 msk sirap Gör du dubbel sats= 3 stycken limpor En saftig,god och lättbakad limpa. Solrosfrön och morötter ger inte bara god smakutan också nyttiga fibrer.
Hejsan, jag måste bara tala om att Morotslimpa med Solrosfrö är en helt underbart saftig och god limpa.
Väldigt gott och saftigt bröd. Provade att baka det igår, men hade inga solrosfrön hemma så bytte ut dem mot hackade valnötter vilket tycks ha fungerat bra det också. :)