Morotsmuffins med valnötter och philadelphiaostglasyr

Serverar: 15 portioner

Alltid lika goda!

Ingredienser

  • 6,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk malen kanel
  • 1 nypa salt
  • 200 gram rumstempererat osaltat smör
  • 1 dl brun farin
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 2 st stora finrivna morötter
  • 2,5 dl hackade valnötter
  • Glasyr
  • 100 gram Philadelphiaost
  • 4 msk osaltat smör
  • 350 gram florsocker
  • 1 msk pressad citronsaft
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, bakpulver, kanel och salt i en stor skål, ställ åt sidan. 2. Rör smör och socker pösigt, vispa i äggen och häll slutligen i mjölken. Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och rör i äggblandningen. 3. Rör om försiktigt tills allt är ordentligt blandat. Rör till sist i morötterna och 1,5 dl av valnötterna. 4. Fördela smeten i formar till strax under kanten. Grädda i 25-30 min i 180 grader för stora muffins och något kortare tid för mindre muffins. 5. Glasyr: Rör osten och smöret mjukt och blanda sedan i florsockret. 6. Rör om tills krämen är mjuk och blanda till sist i citronsaften. 7. Bred glasyren över muffinsarna och garnera med hackade valnötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben