Morotspaj

Serverar: 4 portioner

Min favoriträtt som numera är standard på julbordet!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2½ dl vetejmöl
  • 1 dl fint riven ost, tex svecia
  • 100 g smör/margarin
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 2 gula lökar
  • 4 morötter
  • 1-2msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½tsk salt
  • 1tsk pressad citron
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 dl riven ost
  • 150 g Cream cheese
  • Instruktioner

    1. Skär smöret i bitar, blanda mjöl, smör och sot i en matberedare och kör till en grynig massa. Häll i vattnet och forma till en deg. 2. Klö en pajform med degen och låt vila i frysen ca 10 min. 3. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i 10 min. 4. Skala och skiva löken, ric morätterna rovt. Fräs i oljan ca 10 min. Pressa i vitlök och salta. Tillsätt citronsaften.5. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor. Lägg morotsblandningen i pajskalet, strö över osten, häll över äggstanningen och klicka på cream cheese. 6. Grädda i nedre delen ac ugnen i ca 25 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    seregantpepper 21 januari 2009

    Ja! Tack! Här är det! Jag gjorde den här pajen (eller om det nu är en variant av den) ganska ofta för några år sedan, men när jag blev sugen på den igen helt nyligen så hade jag tappat bort receptet. Det var såpass länge sedan sist, att jag bara kom ihåg ungefär hur man gjorde. Nu föll allt på plats. Timjan. Citron. Cream cheese... visst ja. Det blir till helgen. Jag betygsätter dock genast. Jag vet ju redan att den är supergod. Varsågod: en femma. Mvh Sgt Pepper

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben