Pumpa- och morotspaj

Gott

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 2 1/2 dl socker
  • 3 st ägg
  • 200 g pumpa
  • 200 g morötter
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk bakpulver
  • Kräm
  • 250 g kesella
  • 25 g margarin
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker pösigt och rör i ett ägg i taget.
    2. Skala och riv pumpa och morötter fint. Rör ner detta i äggsmeten. Blanda mjöl, kanel, och socker och blanda ner i smeten.
    3. Häll smeten i en smord, ströbröad form ca 24 cm i och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
    4. Smält smöret till krämen och låt det svalna. Rör ner kesella, florsocker och vaniljsocker och ställ in krämen i kylen en stund.
    5. Stjälp upp den färdiggräddade kakan och låt den kallna.
    6. Bred krämen över kakan och ställ in den i kylen till du ska servera den.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben