Pumpa- och morotspaj
Gott
Ingredienser
100 g margarin
2 1/2 dl socker
3 st ägg
200 g pumpa
200 g morötter
3 dl mjöl
2 tsk kanel
2 tsk bakpulver
Kräm
250 g kesella
25 g margarin
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Instruktioner
Rör smör och socker pösigt och rör i ett ägg i taget.
Skala och riv pumpa och morötter fint. Rör ner detta i äggsmeten. Blanda mjöl, kanel, och socker och blanda ner i smeten.
Häll smeten i en smord, ströbröad form ca 24 cm i och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
Smält smöret till krämen och låt det svalna. Rör ner kesella, florsocker och vaniljsocker och ställ in krämen i kylen en stund.
Stjälp upp den färdiggräddade kakan och låt den kallna.
Bred krämen över kakan och ställ in den i kylen till du ska servera den.
Liknande recept
Pumpa- och majspaj med spansk chorizo
4
1 h 30 min
4-6
1
Pumpa- och morotskaka
Pumpa- och morotskaka
4.4
10
5
Scones med pumpa- och solrosfrön
5
20 min
2
3
Butternut, fetaost och morotspaj
1
Kanelbullar av dinkelmjöl
3 h
Toscakaka med fiber och frön
10-12
Äpple och aprikossallad
4
Barnens favoritfruktsallad
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!