Morotspaj med fetaost och oliver

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Jättegod paj!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 150 g smör
  • 1 tsk salt
  • 3-4 msk vatten
  • Fyllning
  • olja till stekning
  • 1 msk grönsaksfond
  • 2 dl crème fraiche (ev. med tomat och basilika)
  • 1 ägg
  • 100 g riven västerbottenost
  • 100 g fetaost i kuber
  • 12-15 svarta oliver
  • 0,5 dl pinjekärnor
  • 800 g grovt rivna morötter
  • Instruktioner

    1. Hacka snabbt samman pajdegen i matberedare eller för hand. Kavla ut degen och klä en pajform.
    2. Täck formen med plastfolie och ställ den svalt en stund. Fräs de rivna morötterna i olja i en gryta eller stekpanna.
    3. Tillsätt fonden. Låt svalna och rör sedan ner crème fraiche, ägg och riven ost.
    4. Bred ut fyllningen i pajskalet och tryck ner fetaost och oliver. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 minuter. Rosta pinjekärnorna hastigt i en het, torr stekpanna och strö dem över pajen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    JennySilver 9 maj 2013

    Jättegod och annorlunda paj! Jag hade inga pinjenötter så jag hoppade över dem men det gick bra utan. Nästa gång tar jag också mer grahamsmjöl i pajdegen!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben