Morotsrutor i långpanna med kesellatopping

Serverar: 25 portioner

Det blir ca15 stora rutor 5x5 cm eller 25 normalstora.

Ingredienser

  • Kaka
  • 6 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl matolja
  • 6 dl rivna morötter
  • Topping
  • 25 gram smör eller margarin
  • 250 gram Kesella
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • Jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla de torra ingredienserna och rör ner dem i äggsmeten. Riv morötterna och tillsätt dem samt oljan till äggsmeten. Klä en långpanna, ca 30x25 cm, med bakplåtspapper och häll i smeten.
    2. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Låt svalna.
    3. Smält matfettet till toppingen. Låt svalna. Blanda ner kesella, florsocker och vaniljsocker. Bred krämen över den avsvalnade kakan. Skär i rutor och garnera med jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Sork 2 januari 2011

    Gott nytt år! Jag måste berömma de här underbara rutorna som jag bakade till en adventsfest. Tillsatte då kanel i smeten och rivet apelsinskal i frostingen. Mums! Tack för detta recept, kommer definitivt att användas igen. Ha det bra! Sork

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben