Morotssoppa med chili

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Snabb, krämig, god och med lite sting i tillbehöret.

Ingredienser

  • 2 potatisar
  • 4 morötter
  • ½ gul lök
  • 6 dl grönsaksbuljong (alt. hönsbuljong)
  • 2 tsk olja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • Till servering
  • 1 liten röd pepparfrukt
  • ½ - 1 dl lätt crème fraiche
  • Instruktioner

    Skal och skär potatis och morötter i små tärningar. Hacka löken och fräs den tillsammans med potatis och morötter i oljan i en kastrull. Tillsätt buljongen och småkoka i ca. 20 min. tills morötterna känns mjuka. Mixa till slät konsistens med stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med skivad pepparfrukt (ta bort kärnorna och ev. hinnor) och en klick lätt crème fraiche. Ha gärna ett mjukt bröd till ifall pepparfrukten blir stark.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben