Morotssoppa med chili och yoghurt

Serverar: 4 portioner

Färggrann och smakrik soppa med lite hetta.

Ingredienser

  • 1 kg skalade morötter
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 röd chili, stark
  • 1½ liter grönsaksbuljong
  • 2 dl yoghurt
  • Olivolja att steka i
  • Salt
  • Servering
  • 1 dl hackad koriander
  • Färskt lantbröd
  • Instruktioner

    1. Skär morot, lök, chili och vitlök i tunna skivor. Fräs grönsakerna tillsammans med spiskummin, koriander och chili i olja 3 minuter, låt det ta lite färg.Tillsätt grönsaksbuljong och koka tills morötterna är helt mjuka.
    2. Mixa soppan slät och smaka av med salt. Toppa soppan med lite yoghurt och hackad koriander vid servering. För dig som gillar stark mat kan du även toppa med fint skivad färsk chili.
    3. Servera soppan med ett färskt lantbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben