Morotssoppa med citron och ingefära

Ojoj, det här blev en otroligt god soppa, inspirerad av BBC Food. Morötter, ingefära och citron passar väldigt bra tillsammans! Tips! ciselera lite citron och garnera med ovanpå! Byt ut grädden mot joghurt istället. Även gott med lite tabasco och chili.

Ingredienser

  • Smör
  • 1 gul lök
  • 2 tsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 6 hg morötter
  • 675 ml kycklingbuljong
  • 1 citron
  • 0,5 dl matlagningsgrädde
  • Gräslök
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Smält lite smör i en stor kastrull. Fräs den finhackade löken ett par minuter. Lägg i 2 tsk finriven färsk ingefära och den pressade vitlöken . Häll i morotsskivor skurna i ca 2,5 cm bitar och fräs ett par minuter. Häll på buljong. Sänk värmen och låt det puttra tills morötterna har mjuknat. Gör citronkrämen att ringla över soppan genom att blanda grädde och finrivet citronskal. Mixa morotssoppan. Salta och peppra. Smaka ev av med lite mer ingefära. Ringla citronkrämen över soppan precis innan servering och klipp gräslök ovanpå.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben