Morotssoppa med konjak

Serverar: 4 portioner

Överraskade gott! Servera den rätt och slätt eller festa till med en god topping. Mängden är lagom för 8 personer som liten förrätt eller 4 personer om det gäller huvudrätt.

Ingredienser

  • 700 g morötter
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 ½ dl finhackad scharlottenlök
  • 1 ½ msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 hönsbuljongtärning i 7 dl kokande vatten
  • 2 msk konjak
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • Cayennepeppar
  • Vitpeppar
  • Klippt dill
  • Topping (ej nödvändigt)
  • Brödkrutonger
  • Kräftstjärtar
  • Dillkvist
  • Instruktioner

    1. Skala och skär morötterna i slantar och koka dem mjuka i vattnet. Mixa morötterna, i kokvattnet, till en slät puré.
    2. Gör hönsbuljongen.
    3. Skala och hacka schalottenlöken och fräs den i smöret utan att den får färg.
    4. Dofta över mjölet och späd med hönsbuljongen och morotspurén.
    5. Låt soppan sjuda några minuter men inte koka
    6. Tillsätt konjaken, vispgrädden och dillen. Smaka av med cayennepeppar och vitpeppar.
    7. Toppa gärna med några hemgjorda brödkrutonger och en dillkvist. Eller ännu festligare, med kräftstjärtar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben