Morotstårta med pekannötter

Serverar: 10 portioner

Kär favorit i hög och saftig version.

Ingredienser

  • Smör till formen
  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ dl rapsolja
  • 1½ dl finrivna morötter
  • Frosting
  • 600 g färskost
  • 5 dl florsocker
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 1½ dl rapsolja
  • Garnering
  • Pekannötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en for med löstagbar kant som är 15 cm i diameter. Smörj kanterna med smör.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en separat skål. Vispa ner oljan i äggblandningen och vänd ner de torra ingredienserna. Krama vätskan ur de rivna morötterna och blanda ner i smeten.
    3. Häll upp smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen ca 40-45 minuter tills den har fått fin färg. Känn efter med en provsticka - är den torr efter att du stuckit i kakan är den färdig. Ta ut kakan och låt den svalna.
    4. Frosting: Vispa ihop färskost, florsocker, vaniljpulver och olja i en skål i 4 minuter, använd elvisp.
    5. Dela kakan i tre bottnar. Lägg på ett ca 1 cm tjockt lager frosting på den understa, lägg på nästa och upprepa. Lägg på den sista bottnen och täck kakan med plastfolie. Sätt formkanten runt kakan igen och ställ sedan in den i kylen för att sätta sig.
    6. Ta ut kakan och spackla kanten och toppa med ett lager frosting. Avsluta med att spritsa små toppar av frosting på toppen. Garnera med pekannötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben