Morotsvåfflor med chiliräkor

Serverar: 4 portioner

Matiga frasiga våfflor passar bra som helglunch

Ingredienser

  • 200 g skalade räkor
  • 1 dl lätt crème fraiche, mexican chili
  • 80 g smör
  • 2 dl kolsyrat mineralvatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • ½ tsk salt
  • 4 dl rivna morötter
  • 3 dl lätt crème fraiche, mexican chili
  • 2 msk rostade solrosfrön
  • 4 kvistar basilika
  • Instruktioner

    1. Blanda räkor med 1 dl crème fraiche och ställ kallt till servering. Smält smöret. Vispa ihop mineralvatten, vetemjöl, grahamsmjöl och salt. Tillsätt smör och crème fraiche och rör till en jämn smet. Blanda ner morötterna.
    2. Grädda våfflorna i smort våffeljärn tills de fått fin färg.
    3. Servera med räkröran och toppa med solrosfrön och färsk basilika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben