Kinesiska chiliräkor med bambuskott

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Ingefäran ger stark smak och asiatisk touch. Variera mängden efter eget tycke. Mängden ingefära i receptet ger anrättningen en ganska mild smak.

Ingredienser

  • 500 g tigerräkor (med skal)
  • 60 g risflingor
  • 2 msk jordnötsolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 cm ingefära (färsk)
  • 250 g bambuskott (burk)
  • 1 st salladslök
  • 1 tsk sesamolja
  • Sås
  • 2 msk soja (kinesisk)
  • 0,5 msk kycklingfond (konc)
  • 1,5 dl vatten
  • 2 tsk chiliolja
  • 1 tsk maizena
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Förbered: Skala och hacka räkor. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Skiva salladslök.
    2. Risflingor: Koka enligt förpackning tills de mjuknat (ca 6 min). Låt rinna av i såll.
    3. Woka: Hetta upp en (wok-)panna på högsta värme. Ringla ner jordnötsolja.
    4. När pannan är het, tillsätt räkor, vitlök, ingefära, bambuskott, sallads­lök och sesamolja. Stek någon minut tills räkorna blivit röda.
    5. Sås: Tillsätt såsingredienserna och låt koka i någon minut.
    6. Servera med ris

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    5-6
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben