Wokad falukorv med bambuskott

snabb rätt och mkt gott! Sesamoljan ger rätten en mer asiatisk karaktär.

Ingredienser

  • 300 g falukorv, gärna mager
  • 1 dl strimlad purjolök
  • 150 g färska champinjoner
  • 1 burk bambuskott 227 g
  • 1 bit färsk ingefära i skivor
  • 1 påse wok sauce, t ex hoisin&garlic woksås, eller mrs cheng´s woksås
  • 1/2 tsk sesamolja
  • 1 msk vegetabilisk olja
  • Instruktioner

    1. Skölj grönsakerna, strimla purjolöken, skiva svampen och ingefäran. Skär korven i fina strimlor. Hetta upp en stekpanna/wok och tillsätt oljan, fräs först ingefäran lite, tillsätt falukorven och stek under omrörning tills den fått färg. Tag upp. Häll bort ev överflödigt fett.
    2. Hetta upp pannan igen och tillsätt oljan, woka grönsakerna och svampen under omrörning ca 1 minut. Häll tillbaka falukorven och tillsätt wok såsen och sesamoljan, rör om och hetta upp.
    3. Servera genast med nykokt jasminris.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    anluk 8 november 2009

    Ett kanongott recept och såå enkelt och snabbt. Strödde även över lite sesamfrön över rätten och det var inte alls fel. Gjorde en vegetarisk variant med quorn till dottern och hon blev lyrisk.

    eva_jonte 8 november 2009

    ja visst är det gott. och så enkelt :-) det ska jag prova! tack för tipset! :-)

    christincarlsson 27 november 2010

    Detta va jätte gott. Barnen gillade inte de och skulle nog haft mer sås, men enkelt och jätte god smak.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben