Wokad falukorv

Serverar: 2 portioner

Lite festligare vardagsmat! Vill man använda mager falukorv går det utmärkt.

Ingredienser

  • 200 g falukorv
  • 2 tsk strimlad färsk ingefära
  • 2-3 salladslökar
  • 1 grön paprika
  • 1/2 burk strimlade bambuskott
  • 150 g färska champinjoner
  • 150 g äggnudlar
  • Sås
  • 3/4 dl köttbuljong
  • 1/2 tsk fransk senap
  • 1 msk oystersås
  • Instruktioner

    1. Drag skinnet av korven och skär den i strimlor. Skala och strimla ingefäran. Ansa och strimla salladslöken. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och skiva svampen. Skölj bambuskotten och låt dem rinna av.
    2. Koka äggnudlarna enligt förpackningens anvisningar. Spola dem i kallt vatten och ringla över lite matolja så klibbar de inte ihop. Ställ nudlarna åt sidan.
    3. Vispa samman alla ingredienserna till såsen.
    4. Fräs ingefäran i lite matolja någon minut. Tillsätt korven och låt den få lite färg. Tag upp det.
    5. Fräs salladslök, bambuskott, paprika och svamp några minuter i matolja. Tillsätt korv, nudlar och såsen. Låt allt fräsa några minuter under omrörning.
    6. Bjud gärna sweet chilisås och soja till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben