Mors hjärta

Serverar: 8 portioner

Jag har ej testat den här tårtan, men den passar bra nu till helgen på mors dag. Ska se ut som ett hjärta och det står att det är en lättbakad variant av prinsesstårta.

Ingredienser

  • Färdig tårtbotten eller
  • 3 ägg
  • 1½ dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 75 g smör eller margarin
  • Fyllning
  • 3 dl vaniljkräm
  • 1½dl vispgrädde
  • 1½ dl sylt eller mos
  • Garnering
  • 300 g färdig marsipan
  • (citronmeliss)
  • Instruktioner

    1. Tårtbottnen:
    2. Smält matfettet, och låt det sedan svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i äggröran. Tillsätt sist det avsvalnade matfettet.
    3. Hällsmeten i en väl smord och bröad form, gärna i form av ett hjärta, ca 1½ liter. Gräddai 175 grader i 30 - 35 min. Stjälp upp kakan på ett fat och låt den svalna.
    4. Om du inte har en hjärtformad form, kan du skära bort lite av kakan så det blir ett hjärta. Skär den sedan i tre delar, som en vanlig tårtbotten ser ut.
    5. Blanda vaniljkräm och gräddeoch bred det på en av "bottnarna". (ej överst) Lägg sylt eller mos på nästa och bred ut resten av vaniljkrämen över och runt kakan.
    6. Kavla marsipanen mellan två bakplåtspapper tills den täcker hela tårtan.Lägg marsipanen på tårtan och forma till den. Ta ut hjärtan med pepparkaksformer i marsipan och lägg på tårtan. Man kan t.ex skriva "Till Mor" på med kristyr på.
    7. Lycka till!!!

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    30
    1

    Kommentarer (1)

    Gladiolus 22 maj 2008

    Tack för tipset!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben