Moster Annas nötkaka

Serverar: 12-14 portioner

En enkel och god kaka utan ägg. Ett lite matigare tebröd som med fördel kan skäras i tunna skivor och serveras med smör. Ibland serveras den tunt skuren som en efterrättskaka på julbordet.

Ingredienser

  • 3 dl grovt hackade hasselnötter
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda grovt hackade nötter, socker och mjöl med bakpulver i en bunke. Rör ner mjölken. Smeten blir väldigt tunn.
    3. Häll smeten i en smord och bröad form ca 1½ liter. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben