Mosters rullströmming

Strömmingen ska vara rensad, urbenad och rullad med skinnsidan utåt innan kokning

Ingredienser

  • Fisken
  • 1 kg strömming
  • 1 dl vatten
  • 6 tsk salt
  • 10 - 15 hela kryddpepparkorn
  • Lagen
  • 1 dl outspädd ättikssprit 12%
  • 1 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 rödlök i skivor
  • 1 knippe hackad dill (1 knippe = 3-5 stjälkar)
  • Instruktioner

    1. Fisken: Rensas, urbenas, rullas och kokas i 15 minuter.
    2. Töm av vattnet Strö över 10 - 15 hela kryddpepparkorn
    3. Lagen: Kokas till sockret har löst sig och den ser klar (inte grumlig) ut.
    4. Låt svalna
    5. Varva fisk, rödlök och dill Häll över den svalnade lagen.
    6. Serveras med potatis

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben