Moussaka

Ingredienser

  • 2 st auberginer
  • 1 gul lök
  • 400 g blandfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 tsk oregano
  • 1 köttbuljongtärning
  • matfett till stekningen
  • Ostsås
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl riven ost till garnering
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Skär auberginerna i 1 cm tjocka skivor. Salta skivorna och lägg dem i ett durkslag i 15 min så att en del av vätskan rinner av. Fräs löken, tillsätt färsen, pressa i vitlöksklyftorna och rör tills det blir en grynig massa. Rör ned tomater, oregano och smula ner buljongtärningen. Låt puttra i 7-8 min. Ostsås: Smält matfettet i en kastrull. Rör i mjölet och tillsätt mjölken, koka upp och rör i ost. Krydda med salt och peppar. Skölj och torka auberginerna på hushällspapper. Fräs dem i lite matfett och varva med köttfärs och ostsås i en eldfast form. Avsluta med ostsås och strö över den rivna osten. Gratinera i ca 30 min.

    Liknande recept

    2.1
    1 h 30 min
    4
    49
    4.5
    1 h 10 min
    6
    4
    4.6
    45 min
    4-5
    13

    Kommentarer (1)

    bocuracao 17 april 2009

    Det blev jättegott! Passar på att ladda upp en bild så att fler kanske völjer just detta recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben