Moussaka

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

Blev bjuden på detta av en vän, det var så gott att jag vill dela med mig av detta recept

Ingredienser

  • 4 auberginer
  • Havssalt
  • Olivolja
  • 3 potatisar
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl riven ost
  • 1/2 dl olivolja
  • 5 dl mjölk
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 2 ägg uppvispade
  • 2 dl riven ost
  • Havssalt
  • Svartpeppar
  • 1 stor gul lök
  • Olivolja
  • 400 g lammfärs
  • 400 g krossad tomat
  • 1 dl vitt vin
  • Vitlök
  • Havssalt
  • Instruktioner

    Skiva auberginerna i centimetertjocka skivor och strö på havssalt. Låt ligga i minst en halvtimme. Ostsås Blanda olivolja, mjölk och mjöl i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt småkoka några minuter. Tillsätt havssalt, nymald svartpeppar, riven ost och de uppvispade äggen. Låt svalna. Lammfärssås Hacka löken och fräs upp i olivolja. Tillsätt lammfärsen och finfördela den under bryningen. Blanda i de krossade tomaterna, vitlök, havssalt, nymald svartpeppar och vitt vin. Låt småkoka i ungefär 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj aubergineskivorna och torka dem. Stek dem gyllenebruna i olivolja. Lägg aubergineskivorna i en stor ungsfast form. Skala potatisen och skiva i tunna skivor. Lägg skivorna ovanpå aubergineskivorna. Bred ut lammfärssåsen över potatisen och däefter ostsåsen på lammfärssåsen. Avsluta med ströbröd och riven ost överst. Grädda mitt i ugnen i ungefär 40 minuter

    Liknande recept

    2.1
    1 h 30 min
    4
    49
    4.5
    1 h 10 min
    6
    4
    4.6
    45 min
    4-5
    13

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben