Serverar: 6 portioner
Tid: 40 minuter
Blev bjuden på detta av en vän, det var så gott att jag vill dela med mig av detta recept
Skiva auberginerna i centimetertjocka skivor och strö på havssalt. Låt ligga i minst en halvtimme. Ostsås Blanda olivolja, mjölk och mjöl i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt småkoka några minuter. Tillsätt havssalt, nymald svartpeppar, riven ost och de uppvispade äggen. Låt svalna. Lammfärssås Hacka löken och fräs upp i olivolja. Tillsätt lammfärsen och finfördela den under bryningen. Blanda i de krossade tomaterna, vitlök, havssalt, nymald svartpeppar och vitt vin. Låt småkoka i ungefär 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj aubergineskivorna och torka dem. Stek dem gyllenebruna i olivolja. Lägg aubergineskivorna i en stor ungsfast form. Skala potatisen och skiva i tunna skivor. Lägg skivorna ovanpå aubergineskivorna. Bred ut lammfärssåsen över potatisen och däefter ostsåsen på lammfärssåsen. Avsluta med ströbröd och riven ost överst. Grädda mitt i ugnen i ungefär 40 minuter