Moussaka kristin

Serverar: 3-4 portioner

En variant på moussaka, som inte är så kaloririk, men ändå väldigt god.

Ingredienser

  • 400 g aubergine, skivad och ev skalad
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl lättmjölk
  • Salt
  • Peppar
  • 300 g kycklingfärs
  • 400 g krossade tomater
  • Vitlökssalt
  • Oregano
  • 100 g ost, riven, gärna 17%
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Börja med att krydda aubergineskivorna med kryddsaltet och bryn dem i en fettsnål panna. Lägg upp dem på ett fat. Vispa ut mjölet i den kalla mjölken och värm på svag värme tills såsen tjocknat. Smaksätt med salt och peppar.
    2. Bryn färsen i en fettsnål stekpanna. Smula sönder den med en träspade. Tillsätt tomater och kryddor. Låt röran sjuda en stund.
    3. Varva aubergineskivor, färs och sås i en ugnsssäker form. Det understa lagret skall vara aubergine och det översta sås. Strö över riven ost. Gratinera tills ytan fått färg och servera med sallad.

    Liknande recept

    2.1
    1 h 30 min
    4
    49
    4.5
    1 h 10 min
    6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben